Okolje

Cenimo ohranjanje zdravega okolja za svojo prihodnost. Kot eden vodilnih dobaviteljev nadomestnih delov za avtomobilsko industrijo ima STAHLGRUBER posebno odgovornost za varovanje okolja. Zavezani smo, da bomo upoštevali najvišje standarde varstva okolja in trajnostnega razvoja. Nenehno si prizadevamo za izboljšave na vseh področjih našega delovanja. STAHLGRUBER-jev logistični center v Sulzbach-Rosenbergu je naše osrednje središče za distribucijo in uničenje blaga. Tukaj se izdelki za reciklažo in razgradnjo skrbno preverijo in se nato predajo v predelavo certificiranim podjetjem za predelavo posameznih materialov. Redno se usposabljamo na področju predpisov o nevarnih snoveh. Naša napredna in dodelana logistična veriga znatno zmanjša izpust ogljikovega dioksida v ozračje. Svoje strokovno znanje in informacije, povezane z varstvom okolja seveda delimo tudi z našimi partnerji na sejmih in internih tečajih.

Družbena odgovornost

Leta 2003 je bila ustanovljena STAHLGRUBER Gesellschafter-Stiftung (STAHLGRUBER fundacija delničarjev). Ta se osredotoča na usposabljanje mladih na področju vulkanizacije pnevmatik in ponuja usposabljanja na področju avtomobilskega trga. Zdravje in varnost sta v središču usposabljanja, prav tako pa je poudarek tudi na obstojnosti vgrajenih in obnovljenih materialov.

Življenjska filozofija ustanoviteljev podjetja STAHLGRUBER, Otta in Willyja Gruber je bila prizadevanje za izboljšanje svojega znanja in spretnosti ter stalno prilagajanje razvoju in novim tehnologijam.